dana2Een passie voor dansen zat er bij mij al vroeg in. Vanaf mijn 4e jaar danste ik al in een roze balletpakje hele zalen door. Tijdens de Middelbare School mocht ik proeven van vele dansvormen op de Rotterdamse Balletacademie en het lichaamsbewustzijn dat ik daar heb opgedaan, neem ik nog altijd mee. Als student werkte ik veel bij op een sportschool waar ik allerlei sportlessen verzorgde en hier heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan grote groepen.

Yogafestival

Met yoga kwam ik in aanraking toen mijn zus Inge mij meevroeg naar het Yogafestival op Terschelling. Om daar niet helemaal zo groen als gras in de beoefening van yoga aan te komen, heb ik mij een maand of drie daarvoor ingeschreven bij een grote yogastudio. Zij hadden een ruim aanbod in lessen en soorten yoga.

Op het Yogafestival mocht ik mijn mooiste ervaring meemaken. Ik volgde met Inge veel lessen en de spierpijn was onbeschrijfelijk. Op de laatste dag volgden Inge en ik een pittige les. De les werd afgesloten met Karnapidasana (knie naar oor houding). Ik was totaal afgesloten van de wereld. Mijn geest was doodstil en ik had geen besef meer van tijd. Hoelang ik in de asana heb gezeten weet ik niet, maar toen ik besef kreeg van mijn omgeving en uit de houding kwam, lag iedereen al in savasana. Ik volgde.

Verbinding

Het was mijn mooiste savasana ooit. Ik voelde verbinding met alles om mij heen; mijn ziel met mijn lichaam, de aarde met de grassprietjes onder mij, de hemel met de zon boven mij; alles was één. Tranen vloeiden zonder te stoppen -en het deerde mij niet. Ik voelde intense liefde naar iedereen en alles om mij heen.

Vanaf die tijd ben ik regelmatig yogalessen gaan volgen.

Momenteel volg ik een yogaopleiding bij NamoNamah met veel plezier. Ik leer daar weer nieuwe dingen die ik kan combineren met mijn ervaringen uit de andere yogastijlen en kan toepassen in mijn lessen bij Happy Yoga.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Happy News

Binnenkort

Geen komend evenement!