De Nachtwandeling

IMG_0482-300x225
Categorie
Workshops
Datum
28 sept 2019 18:00
Locatie
Drenthe
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IN JEZELF OP ZOEK GAAN NAAR ANTWOORDEN EN HELING? 

Wij bieden je een unieke ervaring aan:

Een nachtwandeling door het bos van zonsondergang tot zonsopkomst

 

In samenwerking met Happy Yoga maken we in de nacht een reis van een half etmaal. Van 6 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends zijn we in de natuur en wandelen we een Medicijnwandeling. Een queeste naar visie.

De medicijnwandeling is een eeuwenoud ritueel om antwoorden te vinden. Een ontdekkingstocht met de natuur als spiegel. We stappen door de poort van het onderbewuste. We stemmen ons af op de voor de ogen onzichtbare realiteit van Quantum Flow: het manifesteren van je dromen.

We maken een meditatieve reis, voornamelijk in stilte. Het lopen en het donker zorgen ervoor dat je minder afgeleid wordt van je meditatie. Het beoordelingsvermogen zakt, de stilte van de nacht brengt verstilling.

 

12 uur lang lopen?

Nee hoor! We staan ook stil. Bij wat er in jou beweegt, wat je tegenkomt, hoe je kunt transformeren, hoe je kunt zien zonder dat de ogen kijken en waar je je kracht vandaan kunt halen. Dit doen we zittend en liggend, met meditaties, gesprekken en Yoga Nidra.

 

Is het zwaar?

Het is zo zwaar als je zelf denkt. Wij denken dat je met een gezonde dosis zin, een beetje moed en een enigszins fit lichaam het met een gevoel van gemak zult beleven. Vraag vooral om persoonlijk advies als je twijfelt.

Wat gaan we doen?

De avond start op een mooie plek, ergens in het bos, waar we je handvaten geven om je meditatie in te leiden. We leggen uit wat de focuspunten zijn van de verschillende richtingen waarin we gaan lopen. We doen een ritueel om duidelijk te krijgen met welke vraag, welke quest, je gaat lopen. We delen om elkaar te leren kennen en de groepsenergie als geheel neer te zetten. En we ruimen alvast wat spanning op, zodat je lichter aan je wandeling begint.

Ook tussen de richtingen door zijn er momenten van stil staan, zitten of liggen. Momenten waarin we een meditatie begeleiden en momenten waarin we kunnen delen met elkaar. En dat beweegt net zo organisch als de natuur zelf.

We eindigen op dezelfde plek als we vertrokken wanneer het licht is doorgebroken. We sluiten met zonsopkomst (rond 7.30 uur) af met een ritueel en fruit om je dag vol energie tegemoet te kunnen gaan.

 
In de schemer brengen we herinneringen in het licht, om ze achter te laten in de vallende nacht. In de mystiek van nacht luisteren we naar de stem van de intuïtie, die het eerste licht zal schijnen op het pad naar de morgen. In het ochtendgloren fluisteren we onze plannen en ideeën naar de vogels, die ze zullen voortzingen tot de zon ze weerkaatst.  
 

Praktische informatie

De reis wordt begeleid door Inge van Nimwegen en Evan van der Poel.

Inge  is yogadocent, coach en masseur. Opgeleid vanuit verschillende disciplines zoals hatha yoga, sjamanisme, taoisme en sport & gezondheidsmanagement, verbindt ze kennis en ervaring om richting te geven en te inspireren.

Evan  is Survival & Outdoor instructeur en diëtist. Zijn passie ligt in het combineren van deze disciplines om mensen te helpen zich meer bewust van zichzelf en de positieve werking van de natuur te worden.

 fullsizeoutput 6

Kosten

De bijdrage is 125 euro. Wij zorgen voor thee, een fruitontbijt en de begeleiding. Het minimum aantal deelnemers is 6 en de groep is niet groter dan 12 deelnemers.

Wat neem je mee?

Een yogamatje of slaapmat, een dekentje, extra sokken, regenkleding indien nodig, waterfles. De locatie is Drenthe en wordt na aanmelding exact weergegeven.

 

Opgeven doe je door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op https://rootsinnature.nl/de-nachtwandeling/

 
 

Alle datums

  • 28 sept 2019 18:00

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Binnenkort

Geen komend evenement!