Yoga Nidra 4 Elements Autumn Ritual

 Registratie gesloten
 
3
Categorie
Yoga Extra
Datum
15 okt 2017 19:30

Yoga Nidra wordt ook wel 'yogic sleep' genoemd of een slaap met bewustzijn. Het is unieke techniek die een diepe ontspanning brengt, het zenuwstelsel kalmeert en een helderheid van geest geeft die te vergelijken is met de meditatieve staat. Het bewustzijn functioneert op een dieper niveau waardoor Yoga Nidra het zelfhelend vermogen van het lichaam versterkt.

De herfst is de tijd van loslaten, transformatie en reflectie. De zaden vallen op de aarde, de bladeren geven de bodem voeding en beschermen dat wat in het voorjaar weer zal ontkiemen. Loslaten is transformatie en het nieuwe begin in de kiem. De herfst vertegenwoordigt in het medicijnwiel de periode van offeren, dankbaarheid, van de dood en het opkomen van de krachten van de onderwereld.

Terwijl we de zintuigen geleidelijk terugtrekken, worden we ons meer bewust van de ogenschijnlijk verborgen ondergrondse wereld. Een wereld van wijsheid en verbinding, zoals ook de paddenstoelen netwerk van verbindingen zijn, soms wel kilometers lang. Diepe verlangens en dromen komen boven drijven, de intuïtie wordt sterker.

De stem van mij hart spreekt als ik luister met de oren van de ziel. Ik open mijn zintuigen en ontvang met heel mijn wezen. Ik verwonder mij over het mysterie en koester.

We starten de avond met de 4 elementen dans en ademtechnieken. Zo kunnen we loslaten, energie offeren, de zintuigen terugtrekken en het lichaam openen om de boodschappen te ontvangen uit het onderbewustzijn. De Yoga Nidra start in het vijfde element ether wanneer we open en ontvankelijk zijn.

In Yoga Nidra ben je ongeveer 45 minuten in een ontspannende, liggende houding. Door het roteren van het bewustzijn door het lichaam zal het steeds dieper gaan ontspannen, emoties kunnen kalmeren en het gevoel wordt sterker. Door visualisaties triggeren we het onderbewustzijn welke vrij zal kunnen spreken in het klankbad dat volgt.

Yoga Nidra is een boost voor je immuunsysteem; 1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap!

 

Zondag 15 oktober 19.30 - 22.00 uur

Bijdrage les van kaart + 10,-

Voor deelnemers die geen lid zijn van Happy Yoga is deze les 20 euro.

 

 

 

 

 
 

Alle datums

  • 15 okt 2017 19:30

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Binnenkort